Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Skoda EJ675

Укрзалізниця

Середа, 20 липня 2016, 11:35

Укрзалізниця запустить двоповерховий електропоїзд Skoda уже з вересня

Skoda EJ675

Вартість електропоїзда «Skoda EJ675» становить 19 мільйонів євро.

Про це повідомила прес-служба Укрзалізниці.

Голова правління «Укрзалізниці» Войцех Балчун доручив прискорити ремонт електропоїзда «Skoda EJ675» та запустити його на маршрут уже до вересня 2016 року.

«Неприпустимо, щоб один із найсучасніших у парку "Укрзалізниці" електропоїздів, побудований у 2012 році, вартістю 19 млн євро два роки стояв "під парканом". "Skoda EJ675" має вийти на маршрут уже у вересні цього року. Питання ремонту другого електропоїзда має бути вирішено в найкоротші терміни», – наголосив Войцех Балчун.

За його словами, наразі фахівці компанії аналізують, який саме напрямок найбільш доцільно обрати для курсування такого сучасного електропоїзда.

При цьому Войцех Балчун додав, що це рішення «Укрзалізниця» прийматиме з урахуванням інтересів місцевих громад.

Довідка:

Два електропоїзди Skoda EJ675 «City Elephant» Укрзалізниця придбала у 2012 році перед проведення чемпіонату з футболу Євро-2012.

Ці поїзди є двосистемними (можуть рухатися електрифікованими ділянками на постійному та змінному струмі). Електропоїзд складається з 6 двоповерхових вагонів та має 607 місць, з них 46 — першого класу, 590 — другого.

Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км на годину. Перший поїзд №729/730 обслуговує маршрут Харків – Генічеськ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.