Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікування раку

tsn.ua

Середа, 20 липня 2016, 17:24

Світовий Банк вкладе 10 млн. дол. в діагностування раку на Львівщині

лікування раку

Світовий Банк виділить 10 млн. дол. на реорганізацію онкологічних відділень у чотирьох містах Львівської області, щоб виявляти рак на ранніх стадіях.

Розподіл коштів відбуватеметься на декілька рівнів, основним з яких є закупівля сучасного діагностичного обладнання: мамографів та УЗД аппаратів.

Про це сьогодні розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної держадміністрації Богдан Чечотка.

«У Дрогобичі, Самборі, Червонограді, Стрию і,  звичайно, Львові переобладнають онкологічні відділення з метою раннього виявлення та скрінінгу онкологічних захворювань, таких як рак молочної залози та рак шийки матки», – пояснив Богдан Чечотка.

Велика увага в рамках проекту приділятиметься навчанню лікарів. Планується провести тренінги для близько 400 медичних працівників з метою підвищення якості діагностики та ефективності лікування раку.

Буде також створено електронну базу даних жінок Львівщини для виявлення груп ризику, щоб в подальшому частіше нагадувати пацієнтам про своєчасне проходження обстеженнь.

«Нам надзвичайно важлива довіра жінок до нашого проекту. Ми хочемо, щоб жінки своєчасно проходили огляд і не боялися залишити в медичному закладі свої персональні дані. Адже під час створення реєстру, левову часку часу ми приділили питанню саме захисту персональних діних», – наголосив заступник головного лікаря Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Орест Тріль.

Однією із переваг такої системи є оцінка ризику. Відтак, будь-яка жінка може дізнатися, в якій із цих груп вона перебуває, а також ознайомитися з рекомендаціями щодо свого стану, - пояснив Тріль. 

Нагадаємо, у рамках загальноукраїнського проекту діє субпроект «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області».

Департаментом охорони здоров'я Львівської ОДА виступає партнером Світового банку у даному субпроекті.

Проект Світового банку в Україні розрахований на 5 років, на Львівщині – на два роки: 2015-2017 рр.

Загалом, по всій Україні фінансування складає понад 214 млн. дол. США.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.