Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

корупція

gazeta.dt.ua

Четвер, 21 липня 2016, 15:14

На Львівщині понад 150 посадовців-корупціонерів притягнули до відповідальності

корупція

Найчастіше посадовці порушували закон у земельних питаннях.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

З початку року на Львівщині склали 164 протоколи стосовно посадовців-корупціонерів.

Найбільше адміністративних правопорушень виявили у сфері земельних відносин. Відтак спеціально уповноважені суб'єкти у сфері протидії корупції склали 126 протоколів на чиновників-хабарників.

Йдеться про факти, коли голови органів місцевого самоврядування та депутати голосували за прийняття рішень щодо виділення їм або ж їхнім близьким родичам земельних ділянок.

Таким чином посадовці отримали землі площею 18,4 га, при цьому іншим мешканцям територіальної громади вони відмовляли у наданні земельних ділянок.

Зазначимо, що частину таких земельних рішень скасували самі органи місцевого самоврядування, інші оскаржують прокурори в суді.

Наразі згідно з судовим рішенням до відповідальності притягнуто 28 посадових осіб, пов’язаних із корупцією у земельній сфері. На них наклали штрафів на загальну суму більше 90 тисяч гривень.

Решта протоколів перебувають на розгляді в судах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.