Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Четвер, 21 липня 2016, 17:31

Садовий попросив Гройсмана пришвидшити процес рекультивації Грибовичів

Андрій Садовий

Без позитивного рішення Мінрегіонбуду міська влада не може приступати до рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львів подав весь пакет документів у Мінрегіонбуд щодо проекту рекультивації сміттєзвалища та будівництва нового сміттєпереробного заводу.

Як розповіла начальниця управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій міськради Ольга Сивак, наразі місто очікує на рішення. Після цього європейські інженери приїдуть до Львова, аби напрацювати наступні етапи проекту.

"Зараз ключове – отримати позитивне рішення від Мінрегіону. Міський голова звернувся до прем’єр-міністра України, щоб це рішення пришвидшити. Після того, як рішення приймуть, приїдуть європейські інженери, проаналізують ситуацію і скажуть, якими будуть наступні етапи", – зазначила Ольга Сивак.

За її словами, Львів – не єдине місто, яке подало проект щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Втім у міськраді сподіваються, що міністверство схвалить поданий проект, зважаючи на ситуацію, що склалась довкола полігону.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і ще 10 – на сміттєпереробний завод.

Самотужки міський голова Львова Андрій Садовий не може ніяк знайти ділянку під сміттєпереробний завод, відтак до цього процесу хоче долучити прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Хоча сам Гройсман не так давно відхрестився від Грибович.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.