Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Читка п'єси "Ніч з Наталею" у Запоріжжі на фестивалі Дні української драми

Тетяна Чернова

П'ятниця, 22 липня 2016, 16:00

За сценарієм Андрія Бондаренка у Львові знімуть фільм

Читка п'єси "Ніч з Наталею" у Запоріжжі на фестивалі Дні української драми

Драматург Андрій Бондаренко став одним із п'яти переможців конкурсу кінопроектів.

Про це йдеться на офіційному сайті Львівської кінокомісії.

Львівська кінокомісія за підтримки Львівської міськради провела третій конкурс кінопроектів, на який могли податись як місцеві, так і загальноукраїнські команди.

До участі приймали проекти ігрових, документальних, експериментальних та анімаційних робіт хронометражем до 20 хвилин.

Обов'язковою умовою було місце проведення зйомок: вони повинні відбуватися у Львові чи на прилеглих територіях. Також до складу команди потрібно було залучити не менше 50% місцевих кінопрофесіоналів.

Відтак нещодавно незалежне журі відібрало 5 проектів-учасників, які отримають повне або часткове фінансування на проведення зйомок.

Серед переможців і драматург, журналіст інформагентства "Варіанти" Андрій Бондаренко.

Сценарій "Ніч із Наталею" приніс його знімальній команді перемогу та 20 тисяч гривень, які митці витратять на зйомку фільму.

"В основі сценарію – трохи дивна, але справжня історія, яка відбулася з моїм другом у Львові на вулиці Городоцькій. Власне, це і є моїм завданням – показати глядачам нашу повсякденну реальність, повернути відчуття кіно, яке показує нас самих, а не якийсь абстрактний заокеанський світ жанрових стереотипів. Ця історія спочатку була записана у форматі п'єси і вже була представлена у вигляді сценічних читок на двох театральних фестивалях. Тепер хочеться донести її і до ширшої аудиторії кіноглядачів", – розповів Андрій Бондаренко.

За його словами, зйомки фільму розпочнуться у вересні. Тому драматург сподівається, що вже у грудні львів'яни зможуть побачити кінороботу.

Зазначимо, серед переможців конкурсу є також режисери Жанна Озірна із "Благодаттю", Остап Костюк із "Забавкою", Надія Парфан зі стрічкою "Співає теплокомуненерго" та Дмитро Сухолиткий-Собчук зі "Штангістом".

Фінансування кінопроектів на регіональному рівні започаткувала у 2015 році мистецька формація "Wiz-Art", аби пожвавити розвиток локального кіновиробництва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.