Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прокуратура Львівської області

Понеділок, 25 липня 2016, 14:21

Львівського посадовця-хабарника Укртрансінспекції знову судитимуть

прокуратура Львівської області

Вищий спеціалізований суд визнав закриття кримінального провадження проти посадовця-хабарника незаконним.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Вищий спеціалізований суд України погодився зі скаргою прокуратури Львівської області й скасував незаконне рішення апеляційного суду про закриття кримінального провадження стосовно посадовця Управління Укртрансінспекції у Львівській області Держінспекції з безпеки на наземному транспорті.

Чоловіка обвинувачували у тому, що він у 2013 році отримав хабара у розмірі 4000 гривень, обіцяючи не забороняти експлуатацію під'їзних колій на станції Яворів Львівської залізниці.

Попередньо Судом першої інстанції його визнав посадовця винним та засудив його до 5 років позбавлення волі, позбавивши при цьому права обіймати посади в органах державної влади строком на 2 роки з конфіскацією майна та позбавленням рангу державного службовця.

Втім апеляційний суд Львівської області закрив зазначене кримінальне провадження начебто через відсутність складу кримінального правопорушення у діях обвинуваченого.

Відтак перевіривши законність такого рішення, Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ скасував його через істотне порушення вимог кримінального процесуального закону та призначив новий апеляційний розгляд у кримінальному провадженні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.