Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліція

Вівторок, 26 липня 2016, 13:13

За водіння у нетверезому стані українці платитимуть штраф від 10 тисяч

поліція

Петро Порошенко підписав закон, який передбачає посилення адмінвідповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

Про це повідомляє "Економічна правда".

Президент зазначив, що вже другий рік поспіль через агресію Росії на сході України гинуть українці. Втім не менш жахливою є статистика загиблих в мирній частині держави, більшість із яких стали жертвами ДТП.

"Кожна п'ята дорожньо-транспортна пригода у нас скоюється нетверезими водіями", – зауважив Петро Порошенко.

Відтак гарант констипуції впевнений, що завдяки підписаному закону у правоохоронців з'явиться більше інструментів, аби наводити порядок на дорогах.

Тож якщо нетверезого водія впіймали за кермом уперше, то він сплатить штраф у розмірі 10 200 гривень, а також його позбавлять права керування на один рік.

Якщо ж водій повторно вчинить дане правопорушення протягом року, він платитиме уже 20 400 гривень штрафу. А прав позбудеться аж на три роки. 

У випадку, коли водія у стані сп'яніння впіймають двічі за рік, з нього стягується штраф "у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів (40 тисяч 800 грн – ред.) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10років і на інших осіб – накладення штрафу у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.