Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

багатоповерхівка

strichka.com

Середа, 27 липня 2016, 16:40

Найдешевше на Львівщині придбати квартиру можна у Дрогобичі

багатоповерхівка

Вторинне житло значно впало в ціні як у Львові, так і в області. 

Про це повідомляють аналітики OLX.

На львівському ринку із продажу вторинного житла найчастіше пропонують однокімнатні та двокімнатні квартири. 

Ціни варіюються залежно від класу житла — від найпростішого до преміум-апартаментів. Наприклад, найдоступніші квартирі на Львівщині пропонують у Дрогобичі. Тут однокімнатне помішкання можна придбати всього за 8 тисяч доларів.

Найдорожчими виявилися дворівневі апартаменти зі щойно зробленим ремонтом та встановленим каміном, які коштують 350 тисяч доларів.

Вартість однокімнатних квартир у Львівській області відчутно знизилась у гривні. Зокрема, у Бориславі такі квартири подешевшали на 35%, у Дрогобичі — на 24%, Львові — на 27%, Трускавці — на 11%.

Лідером зі зниження вартості однокімнатних квартир став Червоноград, де вони втратили 60% ціни. 

У підсумку середня ціна однокімнатної квартири в червні становила:
Львів — 558,5 тисяч гривень; Борислав — 213,7 тисяч гривень; Дрогобич — 366,6 тисяч гривень; Стрий — 475,4 тисяч гривень; Трускавець — 624 тисячі гривень; Червоноград — 218 тисяч гривень.

Ціни на двокімнатні квартири у Львівській області також відчутно зменшились. Львівські «двійки» у гривнях подешевшали на 23,5%, у Стрию — на 28%, Трускавці — на 29%, Червонограді — на всі 38%.

У Дрогобичі вони втратили лише 4,7% вартості, тоді як у Бориславі, навпаки, подорожчали на 31%. 

Трикімнатні ж квартири в області показали різну динаміку. Найбільший обвал цін зафіксували аналітики на львівські «трійки» — 50,5%. У Дрогобичі вони подешевшали на 14,5%, у Трускавці — на 5%.

Слабке зростання ціни на 4% у гривнях — у Червонограді, у Стрию ж — відчутне подорожчання на 27%, у Бориславі — стрибок на 37,6%. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.