Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Теплі кредити

оda.zt.gov.ua

Середа, 27 липня 2016, 17:00

Львівщина встановила рекорд по "теплих" кредитах

Теплі кредити

На співфінансування "теплих" кредитів у Львівській області цьогоріч виділено рекордну суму коштів – 16,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

"Місцева влада Львівської області виділила рекордну суму коштів на відшкодування населенню витрат на енергоефективні заходи", – зазначив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Він додав, що таку практику співфінансування мають переймати й інші регіони країни.

Так, за умовами регіональної програми мешканці Львівщини мають право отримати з обласного бюджету відшкодування 20% річних за кредитами на заміну газових котлів та 15% річних – на енергоефективні заходи. У 2016 році вже понад 2000 родин-учасників отримали додаткове відшкодування у розмірі 8,3 млн грн.

"У нас є всі підстави стверджувати, що Урядова програма з енергоефективності діє і ефект для населення особливо відчутний, коли люди отримують безповоротну грошову допомогу на енергоефективні заходи не лише з державного, а й місцевих бюджетів. Одне з таких підтверджень – Львівська область", –  наголосив Сергій Савчук та пообіцяв, що Агентство і надалі буде працювати з місцевою владою у напрямку співфінансування "теплих" кредитів із місцевих бюджетів.

"З упевненістю можна сказати, що мешканці Львівщини найактивніші у питаннях енергозбереження та переходу на альтернативні види палива. Адже з точки зору участі регіону в Урядовій програмі з енергоефективності Львівська область, як і раніше, є лідером за обсягом коштів, залучених населенням на енергоефективні заходи – 232,74 млн грн", – зауважив Сергій Савчук.

На думку посадовця, причина лідерства Львівської області проста: це перший регіон, де було запроваджено регіональну програму підтримки населення. Залучення коштів на компенсацію відсотків за кредитами на енергоефективні заходи у Львівській області сприяло збільшенню видачі кредитів на "негазові" котли та енергозберігаючі матеріали в кілька разів порівняно із середнім показником по країні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.