Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

savemercury.org.ua

Середа, 1 серпня 2012, 13:48

Отримані перші результати реставраційних робіт над скульптурою Меркурія

Реставрація скульптури Меркурія на вул. Січових Стрільців, 3 у Львові просувається успішно – вже отримані перші результати робіт. Про це сьогодні, 1 серпня, на брифінгу журналістам повідомив учасник ініціативи «Врятувати Меркурія» Ростислав Паранько.

За кілька тижнів, що минули від початку реставраційних робіт над скульптурою, за словами Паранька, вдалося зробити близько половини із запланованого.

“Треба розуміти, що ми зараз перебуваємо на півдорозі і ще потрібно зробити дуже багато складної роботи. Як показали ці кілька тижнів, робота виявилася дуже складною. Фахівці-реставратори проводили нагорі цілі дні в досить несприятливих умовах (вітри, спека), але вони чудово справляються зі своєю роботою”, – зауважив Ростислав Паранько.

Серед робіт, які виконали реставратори, – попереднє закріплення, безпосередня розчистка скульптури та зміцнення спеціальною  речовиною найбільш уражених місць. Німецький реставратор Дірк Брюгеман провів аналіз на вміст солей у складі скульптури, після чого був виконаний відсолюючий компрес. Як розповів реставратор статуї Олег Рибчинський, компрес зробили на найбільш уразливих до солей місцях – починаючи від крил і закінчуюючи першою половиною торсу. Після цього, за словами реставратора, слід почекати ще три тижні, поки солі вийдуть зі скульптури.

Реставраційні роботи над скульптурою планують завершити до середини жовтня, сума зібраних для цього коштів становить 170 тис. грн.

Нагадаємо, наприкінці червня розпочалась реставрація скульптури Меркурія, що знаходиться на даху будинку за адресою Січових Стрільців,3. Це – завершальний етам громадської ініціативив “Врятувати Меркурія”, що стартувала у Львові два роки тому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.