Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Туреччина

ua.euronews.com

Вівторок, 2 серпня 2016, 14:36

Туреччина може не отримати безвізовий режим

Туреччина

Спроба військового перевороту у Туреччині та проблема біженців можуть відтермінувати запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це повідомляє Euronews.

Зокрема, нещодавно Туреччина заявила, що у разі відмови у візовій лібералізації, турецький уряд не прийматиме мігрантів, як було домовлено раніше.

Натомість Німеччина попередила турецьку владу, що такий шантаж ні в якому разі не дасть позитивного результату.

"Факт лишається незмінним: безвізовий режим буде запроваджено лише тоді, коли Туреччина відповідатиме визначеним європейським стандартам. Наразі цей процес не відбувається. Бути чи не бути візовій лібералізації – залежить від Туреччини. Ні за яких обставин Європу не можна шантажувати. Також ми маємо взяти до уваги те, що країна, яка розглядає можливість повернути смертну кару, різко віддаляє себе від Європи", – наголосив віце-канцлер Зігмар Габріель.

Зазначимо, після невдалої спроби державного заколоту у Туреччині її відносини з ЄС погіршилися: Брюссель занепокоєний масштабними переслідуваннями підозрюваних у бунті, а Анкара обурена такими коментарями європейських лідерів.

Окрім цього країна прагне запровадити смертну кару.

Водночас, підписана у березні угода з турецьким урядом лишається єдиним рішенням, що може зменшити наплив мігрантів до Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.