Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Свято-Іванівська Лавра

Середа, 3 серпня 2016, 18:19

Узгодженням земель між Шевченківським гаєм та монастирем займеться робоча група

Свято-Іванівська Лавра

Свято-Іванівська Лавра Студійського Уставу УГКЦ та керівництво Музею народної архітектури та побуту спільно вирішуватимуть межі монастиря.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції "Два заповіти Митрополита Андрея Шептицького Львову: Свято-Іванівська Лавра та Музей під відкритим небом". Настоятель Свято-Іванівської Лаври отець Юстин Бойко пояснив:

«Відбувається розвиток музею і розвиток Лаври. І Митрополит львівський, Ігор, написав листа міському голові Львова Андрію Садовому, який 21 червня цього року затвердив робочу групу. Її очолює заступник міского голови з питань розвитку Андрій Москаленко, ще одним співкерівником є о.Володимир Груца.»

До неї також увійшли настоятель Свято-Іванівської Лаври Юстин Бойко, ієромонахи Севастіян Дмитрух та Ілля Мамчак, заступник директора Інституту пам'яткоохоронних досліджень при Міністерстві культури України, Президент НКУ «ІКОМОС» Микола Гайда, Валерій Калинюк, Степан Давимука, Роман Сулик,юрист Свято-Іванівської Лаври Тетяна Садовська, художник-реставратор Ірина Гірна, журналіст Галина Терещук.

Робоча група також займатиметься питанням надання музею архітектури і побуту імені Климентія Шептицького, стратегічним розвитком монастиря та музею.

Як зазначила головний юрист Свято-Іванівської лаври Тетяна Садовська, з 1990-их років на адресу дирекції Музею народної архітектури і побуту, Львівської міської ради монахи надсилали листи, у яких просили надати їм у власність будівлі на потреби монастиря. У 2011 році міська рада надала монастирю у власність допоміжні приміщення для облаштування побуту, ведення монахами господарства. Однак вони досі не мають права на користування землею.

Отець Юстин Бойко додав, що йдеться про три гектари землі:

«Йдеться про те, щоб Лавра відповідала за певну територію і музей. Ми говоримо про стратегічний план, який ми хочемо представити на розгляд Львівської міської ради, щоб вони взяли до уваги розвиток цієї монашої обителі, яка буа закладена Андреєм Шептицьким.»

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку, Андрій Москаленко, вже відбулось 4 засідання цієї робочої групи.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.