Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

П'ятниця, 5 серпня 2016, 14:08

Львівські лікарі-перинатологи готуються їхати до Києва

Лікарі Львівського перинатального центру провели попереджувальну акцію протесту через недофінансування реконструкції закладу.

Сьогодні у Львові лікарі Львівського обласного клінічного перинатального центру перекрили вулицю Вашинґтона. Вони вимагають дофінансування реконструкції центру та відновлення його роботи.

Олег Гайдук голова трудового колективу у коментарі Варіантам пояснив:

«Це попереджувальна акція. Ми готуємось їхати до Києва, якщо Кабінет Міністрів не відновить фінансування у цьому році, тому в наступному центр не відкриють. Якщо ми не побачимо реальних кроків Уряду по датах, ми поїдемо під стіни Кабміну».

Голова ГО  "Відродження Львівського перинатального центру", лікар-анестезіолог центру Віталій Редик також розповів:

«Коли три роки тому починали реконструкцію центру, була обіцянка, що все встигнуть зробити до року часу, а всіх прпцевлашують. На сьогодні працевлаштованими є шістнадцять акушерів-гінекологів, четверо анестезіологів та шестеро неонатологів на чверть ставки у Львівській обласній клінічній лікарні. Також кілька медиків працюють в районних медичних закладах Львівщини. Решті платять дві третіх нашого окладу, це близько 1300 гривень на місяць. Влаштуватись на роботу з вищою зарплатою не маємо права, адже мусимо звільнитись звідси.

Ми звертались до Віце-прем'єра Степана Кубіва, до екс-прем'єра Яценюка, до Прем'єр-міністра, до Президента. Всюди чули обіцянки все завершити якоога швидше.

Минулого року видлили 45 мільйонів гривень – повнісю використано на ремонт: довкола будівлі вже є повністю встановлена гідроізоляція, водовідведення, завершуються роботи з сантехнікою. Але якщо знову грошей не буде, то гроші витрачені на попередні будівельні роботи стануть "закопаними в землю"».

Нагадаємо, це вже не перша акція протесту медиків, торік влітку вони пікетували ЛОДА, яка в січні анонсувала введення в експлуатацію перинатального центру до кінця цього року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.