Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Прес-реліз,   П'ятниця, 5 серпня 2016, 14:36

Декілька десятків шахтарів «Львівугілля» приїхали під стіни ДТЕК Західенерго, щоб з’ясувати де ж їхня зарплатня

Львіввугілля

За словами шахтарів компанія ДТЕК, якій належать Добротвірська та Бурштинська ТЕС, зараз в повному обсязі приймає вугілля, видобуте шахтами Львівсько-Волинського басейну.

Однак, виявилося, що зарплати слід шукати не в енергетиків, а в держпідприємстві «Держвуглепостач».

Саме ДП наразі вони мають розраховуватись з шахтарями. 

Голова Незалежної профспілки гірників Червонограда Віталій Оніжук пояснив пікетувальникам, що «Вчора відбулася нарада в міністра, де він чітко і ясно пообіцяв нам, що зарплата буде виплачуватись. Коли ми взнали вчора, що зарплати за травень не буде, ми такий «хай» зробили в Києві, що за 3 години вже гроші були на карточках шахтарів. Зараз стоїть питання червня. ДП «Держвуглепостач» винне 121,7 мільйона. За ці гроші ми можем закрити червень і дати авансом липень. Вся затримка тут».

За його словами ДТЕК Західенерго віддає гроші за спалене вугілля, згідно контрактів, державній фірмі «Держвуглепостач», через яку йде вся закупівля вугілля.

«Я це розумію, але нашому об’єднанню вже винні 121,7 мільйона. Треба щось сказати людям. Ми говорили вчора з керівництвом і вони обіцяють нам віддати гроші в кінці серпня. Але як ми маєм платити зарплату? В нас виходить до Дня шахтаря 2 місяці боргу. Тому зараз ми вимагаєм, щоб вони повністю віддали гроші за червень. Якщо ситуація не зміниться, наша наступна акція буде під стінами «Держвуглепостачу», – заявив Віталій Оніжук.

Тим часом у прес-службі компанії ДТЕК «Західненерго» пояснюють з їхнього боку жодних боргів перед «Держвуглепостач» немає.

«Станом на 1 серпня ДТЕК закупив вугілля у державних шахт Львівсько-Волинського басейну на суму 115 млн. грн. Оплата за поставлене вугілля в повному обсязі буде проводитися до кінця поточного місяця, строго відповідно до умов чинного договору з ДП «Держвуглепостач» і перший платіж вже пішов сьогодні.

Ми працюємо зараз через державну структуру «Держвуглепостач». І ДТЕК Західенерго, і «Львіввугілля» працюють тільки через цю державну структуру. Ми боргів перед «Держвуглепостач» на сьогодні не маємо, тим більше перед «Львіввугіллям». За вугілля, яке ми отримали в червні-липні згідно контракту ми повинні розрахуватися в серпні.

Відтак до кінця місяці ті гроші, які ми повинні заплатити «Держвуглепостач», ми перерахуємо. У «Львіввугілля» ми беремо все вугілля, яке вони заявляють. Це десь 60-70 тисяч тонн в місяць.. В червні вони заявили 60 тисяч – ми забрали, у липні – 70 тисяч, які ми теж забрали. Якщо заявлять 100 тисяч тонн вугілля, ми заберемо всі 100», –сказав генеральний директор ДТЕК Західенерго Андрій Шувар.

Нагадаємо, що збільшення поставок обумовлено зростанням обсягу виробництва електроенергії на ТЕС. Теплоелектростанції України сьогодні несуть підвищене навантаження, компенсуючи зниження виробництва електроенергії на енергоблоках атомних електростанцій у зв'язку з плановими і аварійними ремонтами.

У другому півріччі 2016 року українським ТЕС знадобиться 14,3 млн тонн вугілля, що на 3,7 млн ​​тонн більше, ніж у першому півріччі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.