Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Понеділок, 8 серпня 2016, 15:56

Рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища розпочнуть наприкінці серпня

Грибовицьке сміттєзвалище

У серпні можуть розпочати перший етап робіт зі стабілізації сміттєзвалища в Грибовичах.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, наразі місто очікує на конкретизацію суми співпраці з Європейським інвестиційним банком щодо рекультивації полігону та будівництва нового сміттєпереробного заводу.

"Це є перший етап. Другий етап – це погодження і конкретизація суми Міністерством фінансів. Після цього вже мають бути наступні етапи – підписання угоди між Львівською міською радою і Європейським інвестиційним банком. Паралельно зараз мали би продовжити роботи експерти, яких наймає Європейський інвестиційний банк. Це є процес достатньо довгий, але не зважаючи на цю частину, ми в серпні плануємо розпочати роботи по стабілізації та рекультивації полігону", – заявив Андрій Садовий.

За його словами, поки що немає пропозицій з будівництва в Грибовичах сміттєпереробного заводу.

Нагадаємо, у липні сміття знову завозять на сміттєзвалище: спеціальними тюками із відходів вирішили укріпляти частину Грибовицького сміттєзвалища, яка може ще раз зсунутись. А спеціальний прес та сортувальну лінію приватна фірма готова встановити у промисловій зоні поблизу Рясного.

Також на сміттєзвалищі встановлять 4 металевих вишки висотою від 8 до 20 м із відеокамерами та термографічними камерами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.