Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Бескидський тунель

Вівторок, 9 серпня 2016, 12:39

Бескидський тунель: пройдено більше 1000 метрів

Бескидський тунель

Триває другий етап будівництва двоколійного Бескидського тунелю: будівельники пройшли понад тисячу метрів нижнього уступу нового тунелю.

Про це повідомила прес-служба Укрзалізниці.

Станом на 8 серпня будівельники пройшли 1177 метрів, що на 260 метрів випереджає графік проходження нижньої частини, а середня швидкість проходження становить 6,5-7 метрів за добу.

За словами голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцеха Балчуна, оскільки пройдено більшу частину нижнього уступу, загальна протяжність якого 1764 метри, до роботи підключилися інші ланки будівельників, які споруджують ніші та камери.

Зараз повністю готові 28 із 49 ніш та 7 з 12 камер. Ніші потрібні для того, щоб тут могли знаходитися колійники під час проїзду поїзда через тунель. Камери мають трохи більші розміри та призначені для тимчасового зберігання обладнання.

За нормативами, у тунелі через кожні 30 метрів у шаховому порядку будуть розміщені ніші і кожних 150 метрів – камери.

Зазначимо, вартість проекту з будівництва тунелю – 2,2 млрд грн. Із них уже викоритано 1,08 млрд грн: 533,6 млн грн Україна отримала від ЄБРР, 239,2 млн грн – від ЄІБ та 308,3 млн грн – кошти Укрзалізниці.

Нагадаємо, прокладання другого етапу тунелю розпочалася 1 лютого цього року із східного порталу, а перший етап будівництва тунелю – проходку верхнього уступу було завершено 21 січня цього року – на два місяці швидше, ніж заплановано.

Планується, що будівництво тунелю буде завершене у останньому кварталі 2017 року, а поїзди ним почнуть курсувати у 2018 році.

Будроботи стартували у листопаді 2013 року. Раніше наголошувалося, що усі роботи повинні бути завершені у 2017 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.