Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Магазин Рошен

Середа, 10 серпня 2016, 11:22

Екологи Садового повстали проти рошенівського рукоділля на деревах

Магазин Рошен

Управління екології Львівської міської ради вимагає зняти декорації з дерев біля магазину "Рошен", що на площі Галицькій.

Вимогу скеровано до ТОВ ТМ "Рошен" та Галицької районної адміністрації з метою збереження дерев. Про це йдеться на Facebook-сторінці Управління екології та балгоустрою Львівської міської ради. 

Так, чиновники заявляють, що липи і каштани перед магазином "Рошен" стали частиною маркетингу та місцем для фотосесій, що попри культурну та естетичну складову спричиняє загибель дерев через прикраси якими декоровані стовбури та гілки дерев (тканини, під якою є ще шар целофану чи скловати, металева решітка).

«Щільний асфальт навколо дерев перешкоджає нормальній аерації ґрунтової зони та розвитку кореневої системи. Небезпека обгортання зовні тканиною з внутрішнім шаром вище зазначених матеріалів небезпечна тим, що під нею можливий розвиток патогенів та грибкових захворювань, розвиток яких стимулює висока вологість та опади. Помилково кору дерева вважати мертвою та нежиттєздатною тканиною, вона все ж потрібна рослині і виконує механічну, газообмінну, транспортну, захисну та запасну функції. Щодо положень утримання зелених насаджень міст та інших населених пунктів України забороняється підвішувати на деревах гамаки, гойдалки, прикріплювати рекламні щити, електропроводи, електрогірлянди з лампочок та інші предмети, якщо вони можуть пошкодити дерево», – пояснили екологи.

Ще однією проблемою, що зауважили екологи міськради неподалік магазину, є щільна забудова на початку вулиці Князя Романа, яка перешкоджає через бетонну конструкцію на якій розташований кіоск, розвитку кореневої системи, та малий діаметр лунок в яких зростають дерева.

Згідно положення на території зелених насаджень забороняється будь-яке будівництво, у тому числі і павільйонів для торгівлі, розміщення малих архітектурних форм без погодження місцевих органів державної виконавчої влади. Повинен здійснюватись відповідний до положення догляд за деревами, який включає підживлення, полив, обрізування крон, вирізування сухих суків і гілок, знешкодження омели, штикування ґрунту в ямах, полив рослин, що висаджені в лунки і мають пристовбурові ґрати, здійснювати після зняття грат. По закінченню поливання необхідно розпушувати, засипати лунки та ставити грати на попереднє місце. 

До обов’язків власників і користувачів міських зелених насаджень відповідно до положення входить: забезпечити збереження насаджень, вжиття протягом року необхідних заходів щодо боротьби із шкідниками та хворобами зелених насаджень, лікування, видалення сухостійких дерев та чагарників, вирізування сухих та поламаних гілок своїми силами або за договорами із спеціалізованими підприємствами та організаціями, заміна у повному обсязі засохлих та пошкоджених, а також садіння нових дерев та кущів.

Фото Управління екологіїї та благоустрою ЛМР

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.