Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

rbc.ua

Середа, 10 серпня 2016, 11:56

Туреччина може припинити міграційну угоду з ЄС

Євросоюз

Туреччина вимагає від Євросоюзу запровадити безвізовий режим для турецьких громадян, інакше погрожує відмовитися від прийому біженців.

Про це повідомляє Euronews.

Зокрема, перемови щодо скасування віз для поїздок до ЄС були часткою угоди між Євросоюзом і Туреччиною щодо врегулювання міграційної кризи. Однак придушення демократичних свобод у країні після заколоту військових змінило настрої у ЄС, відтак міграційна угода – під загрозою.

"Якщо вони не назвуть точної дати запровадження для нас безвізового режиму, ми припинимо втілювати угоду про реадмісію, і у цій справі не буде подальшого поступу. Вони питають, чи ми погрожуємо Європейському Союзові. Ми нікому не погрожуємо, нікого не шантажуємо", – заявив турецький міністр у справах ЄС Омер Челік. 

У самому ЄС Данія й Австрія закликають припинити перемови з Туреччиною щодо членства через масові арешти у країні.

Водночас Анкара наполягає на видачі зі США Фетхуллаха Гюлена, якого винуватить в організації перевороту.

"Ця людина, що віддала наказ бомбардувати Туреччину, її парламент, що спрямувала турецьку зброю на турецький народ, одержить покарання, на яке заслуговує", – наголосив прем‘єр Туреччини Біналі Їлдирим.

Наразі США не бачать підстав для видачі Гюлена і наполягає, що Анкара повинна надати переконливі докази його причетності до спроби перевороту.

Тим часом у Туреччині у зв‘язку із заколотом уже заарештовано понад 15 тисяч людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.