Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

податкова у Львові

Середа, 10 серпня 2016, 13:28

Функції податкової виконуватиме Міністерство фінансів

податкова у Львові

Міністерство фінансів презентувало новий проект податкової реформи.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, згідно з проектом, податкову міліцію замінять на фінансову поліцію, яка буде підконтрольна Міністерству фінансів. Також в міністерство переноситься вся база даних Державної фіскальної служби.

За ДФС закріплюються функції надання усних консультацій, забезпечення роботи "електронного кабінету платника податків" та проведення податкових перевірок. У той же час, право надання письмової та електронної консультації залишається за Міністерством фінансів.

Також міністерство виконуватиме адміністрування податків, ведення реєстрів відшкодування ПДВ, обліку платників податків: пропонується збільшити штраф за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних до 50% ПДВ.

Новий проект податкової реформи залишитья 18% ставку податку на прибуток, а також ставку акцизного збору на алкоголь і тютюнові вироби. Однак буде введена нова ставка податку на доходи фізосіб – 10% від мінімальної заробітної плати для тих, хто займається індивідуальною діяльністю без реєстрації підприємцем.

Крім того, проект передбачає збільшення розміру добових за кожний день закордонного відрядження – з 0,75 розміру мінімальної заробітної плати до 40 євро.

Нагадаємо, 21 січня екс-прем'єр Арсеній Яценюк доручив ліквідувати наявну в складі Державної фіскальної служби податкову міліцію і повністю демілітаризувати службу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.