Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Прес-реліз,   П'ятниця, 12 серпня 2016, 17:16

Юлія Тимошенко та партія «Батьківщина» тримають лідерство

Юлія Тимошенко

Компанія GfK Ukraine провела соціологічне дослідження громадської думки, згідно з результатами якого лідером народних уподобань на виборах до Верховної Ради стабільно залишається  ВО «Батьківщина».

У президентському рейтингу вкотре перше місце посідає Юлія Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина», опитування проводили в усіх регіонах України, окрім Автономної Республіки Крим. У Донецькій та Луганській областях – лише на територіях, що контролюються Україною.

Отже, українців запитали, які партії вони б підтримали на парламентських виборах, якби такі відбувалися наступної неділі. З'ясувалося, що п'ятивідсотковий бар'єр подолали б вісім політичних сил. Серед громадян, які визначилися зі своїм вибором та візьмуть участь у голосуванні, симпатії розподілилися так.

На першому місці ВО «Батьківщина», яка отримала 20% голосів опитуваних. Далі йдуть: «Опозиційний блок» – 17%, «Радикальна партія Ляшка» – 14% , «Самопоміч» – 12%, Блок Петра Порошенка – 8%, «Громадянська позиція» – 8%, «Свобода» – 6%, «УКРОП» - 6%. Тим часом одну з найбільших фракцій у нинішній ВР – «Народний фронт» нині підтримують лише 1% виборців. Вагаються з відповіддю 20% респондентів. А 13% українців взагалі не підуть на вибори.

До речі, в середині червня Київський міжнародний інститут соціологічних досліджень (КМІС) проводив схоже опитування. Згідно з його результатами, до парламенту потрапили б шість політичних партій. Порівнюючи обидва рейтинги, можна зауважити, що найбільшого падіння зазнав БПП (з 13% до 8%).

Також респонденти розповіли, кого б хотіли бачити майбутнім президентом України (якби вибори відбувалися наступної неділі). Першість тримає лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, яку підтримують 21% українців. Юрій Бойко та Олег Ляшко отримали по 15% голосів. Далі в списку: Петро Порошенко – 14%, Анатолій Гриценко – 12%, Андрій Садовий – 12%.

Поки що не визначилися зі своїми пріоритетами 23% опитаних. Не підуть на президентські вибори 15% громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.