Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

117

Четвер, 2 серпня 2012, 11:22

Олег Баран

Баран Олег Володимирович

Політик,  аграрій, виробничник.

Cпівзасновник  та заступник директора ТзОВ "Барком” (ТМ «Родинна ковбаска»),  депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів.

Олег Баран народився 23 вересня 1976 року у місті Львів. У сім’ї працівників: тато займав посаду заступника керівника цеху на ЛАЗі, а мама працювала у харчовій промисловості. Навчався в школі №55. По її завершенню  - вступив до  Інституту внутрішніх справ. Однак там Олег Баран навчався лише півтора роки. Бо, як сказав політик у одному з  інтерв’ю, у посаді  «міліціонер» – свого покликання не побачив, тож залишив навчальний заклад. Повну освіту здобув у Львівському регіональному інституті державного управління Української Академії Державного управління при Президентові України за спеціальністю «Управління трудовими ресурсами». Згодом продовжив навчання у магістратурі Міжрегіональної Академії управління персоналом. Отримав  ступінь магістра з економіки та управління трудовими ресурсами.

На Львівщині Олег Баран відомий, перш за все, своєю господарською діяльністю. Йому та сім’ї Баранів належить мережа магазинів «Родинна ковбаска». А ще поля,  ферми та завод у Підбірцях по виготовленню м’ясної продукції.  Сімейна справа, яка розпочалася у  1998 році, нині  переросла у ТзОВ «Барком» .  На сьогодні Олег Баран є співзасновником  та заступником директора ТзОВ "Баркром” (ТМ «Родинна ковбаска»). Саме це підприємство називають вдалим прикладом української, сімейної справи.  «Барком» дає роботу більше як тисячі осіб та є одним з найбільших у всьому західному регіоні. При чому  структура виробництва усі ці роки    виключно родинна. Більше того. «Барком»  фактично на 100% забезпечує процес виробництва власною сировиною.  Тобто, підприємство має власні площі під пшеницю і потужності для її зберігання . У свою чергу пшениця йде на корм худобі і так далі, по ланцюжку.  А вже отриманий  прибуток інвестується в розвиток агропромислового комплексу Львівщини та  України загалом.

Крім  господарської діяльності, з  2009 року і до сьогодні -  Олег Баран є президентом волейбольного клубу  «Барком», який цьогоріч вийшов у Вищу Волейбольну Лігу.

У політиці постать Олега Барана з’являється у тому ж 2009 році. Після вступу  до Партії регіонів. А вже наступного,  2010 року ,  Олег Баран стає депутатом Львівської обласної ради від Партії регіонів. Ще за рік -  очолює осередок міської організації Партії Регіонів.  На сьогодні політик є також членом депутатської комісії з розвитку села та АПК. Що дає можливість використовувати досвід щодо сільськогосподарської справи у розробці та втіленні обласних сільськогосподарських програм.  Новий етап у політичній кар’єрі Олега Барана може розпочатися вже цього року. Депутат є кандидатом у народні депутати України. Обиратиметься  Олег Баран у одномандатному виборчому окрузі №117 (Франківський район, центр Львова). Для політика це «рідний» район, адже саме тут, у квартирі на вулиці Володимира Великого, 117,   минули його дитячі та молоді роки.    

У вересні 2011 року  Олег Баран увійшов до рейтингу найвпливовіших політиків Львівщини за версією «MediaStar ТОП-100” . Депутат посів третє місце у категорії „Політика”. У грудні 2011 року Олег Баран переміг у номінації «депутат-новатор». Також політик  нагороджений медаллю та дипломом переможця національного бізнес-рейтингу з присвоєнням звання «Лідер галузі». В березні 2007 року Олег Баран отримав орден Святого Миколи Чудотворця ІІІ ступеня за високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток економіки України. У вересні 2010 року – Олегу Барану присвоєно орден «Народний посол України».

Варто наголосити, що крім господарської та політичної діяльності Олег Баран ще й багатодітний тато. У 35-річного політика росте троє доньок та півторарічний син. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.