Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гроші

segodnya.ua

Вівторок, 16 серпня 2016, 16:57

Львівські учасники АТО отримали майже 12 мільйонів соцдопомоги

гроші

Із початку року майже 3900 демобілізованих бійців АТО отримали 11,6 млн грн соціальної допомоги.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Згідно з Комплексною програмою соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО та їх родин, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2016-2019 роки, цьогоріч військовослужбовці отримають 26,9 млн грн соціальної допомоги.

Як розповів директор департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Василь Мартиняк, в межах програми 35 родин загиблих воїнів під час АТО отримали матеріальну допомогу в розмірі по 100 тис. грн.

Демобілізовані бійці, що повертаються з зони АТО, отримують одноразові виплати в розмірі 3 тис грн. Цьогоріч таку допомогу вже виплатили 3887 учасникам АТО на суму 11,6 млн грн.

А враховуючи минулорічні дані, одноразову допомогу отримали 7887  демобілізованих військових зі Львівщини.

Також 179 дітей військовослужбовців та добровольців, які загинули під час участі в АТО або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні, та Героїв Небесної Сотні, отримують щомісячно по 2,5 тис. грн.

Виплати надають дітям віком до 18 років, а також у випадку навчання на денній формі в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах до закінчення самого навчання, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років.

Також 159 родинам загиблих учасників АТО відшкодували по 17 тис. грн за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих. Загальна сума відшкодування становить 2,7 млн грн.

Нагадаємо, діти загиблих бійців у зоні АТО здобуватимуть вищу освіту безкоштовно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.