Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

учасники АТО

Вівторок, 16 серпня 2016, 17:43

Працедавцям обіцяють пільги при влаштуванні на роботу бійців АТО

учасники АТО

З 30 серпня при прийомі на роботу учасників АТО працедавці отримають компенсацію зі сплати єдиного соціального внеску.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Зокрема, 30 серпня набуває чинності закон, згідно з яким для працедавців, які створюють нові робочі місця і приймають на них безробітних учасників АТО, з’явилася можливість отримати компенсацію зі сплати єдиного соціального внеску.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, на відшкодування ЄСВ можуть розраховувати фірми та компанії, а також приватні підприємці, які не мають заборгованості зі сплати страхових внесків, не є банкрутами і проти них не порушена справа про банкрутство.

Компенсація виплачується упродовж 12 місяців з дня працевлаштування безробітного, при цьому термін забезпечення його роботою повинен бути не меншим як два роки.

"До підписання закону право на компенсаційні виплати у разі працевлаштування учасників АТО мали виключно суб’єкти малого підприємництва, що вели діяльність у пріоритетних видах економічної діяльності та створювали для безробітних нові робочі місця. Внесені до чинного законодавства зміни дозволять збільшити число працевлаштованих учасників збройного протистояння", – наголосив Василь Барилюк.

Загалом упродовж січня-липня цього року за посередництва обласної служби зайнятості роботу шукали 2418 безробітних з числа демобілізованих армійців, з них вдалося працевлаштувати 368 осіб. А 53 учасники АТО започаткували власну справу. Ще 197 осіб було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, а 203 – охоплено професійним навчанням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.