Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісове господарство

Середа, 17 серпня 2016, 11:40

В Україні незаконно вирубали понад 24 тисяч кубічних метрів лісу

лісове господарство

Незаконна рубка у 2015 році завдала збитків Україні на 85 млн.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів.

За словами т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христини Юшкевич, у 2015 році в Україні за офіційними даними було незаконно вирубано 24 тис кубів лісу.

«Якщо говорити мовою цифр, такі збитки можна оцінити у майже 85 млн гривень. Щодо 2016 року, то лише за перших півроку, незаконна вирубка зросла на 36% із відповідним періодом минулого року, і склала із галузі 15,8 тис. кубів. Але відверто – ці цифри далекі від реальних. Насправді незаконна вирубка лісів в Україні має масштабніший характер», – наголосила Христина Юшкевич.

Вона додала, що для вирахування точного відсотку незаконної вирубки необхідне повноцінне запровадження єдиного електронного обліку деревини, а також бази статистичних даних переробки та потреб деревини у державі.

«На сьогодні в нас є баланс заготівлі. Ми знаємо, що протягом року заготовлюємо майже 16 млн кубів у сфері агентства і ще трохи більше – 3 млн кубів – іншими лісокористувачами», – зазначила Христина Юшкевич.

Нагадаємо, просто під Львовом завдяки махінаціям вирубують здорові буки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.