Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Євробанк

zn.ua

Середа, 17 серпня 2016, 15:11

Нацбанк ліквідував Євробанк

Євробанк

Нацбанк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "Євробанк".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Зокрема, 16 серпня Національний банк за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Євробанк".

Зазначимо, "Євробанк" віднесли до категорії неплатоспроможних 17 червня цього року, після того, як були встановлені факти здійснення операцій з "дроблення" депозитів – переведення коштів з поточних рахунків юридичних осіб на рахунки фізичних осіб в обсязі до 200 тис грн.

У Нацбанку заявили, що згідно з законом України Національний банк зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у разі виявлення фактів здійснення банком операцій, внаслідок яких зобов’язання перед фізичними особами в межах гарантованої суми відшкодування збільшуються за рахунок зменшення зобов’язань перед юридичними особами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.