Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

суд

unian.ua

Середа, 17 серпня 2016, 17:40

У Львові судитимуть посадовців, що розікрали бюджетний мільйон

суд

Четверо посадовців привласнили мільйон гривень, які виділили з бюджету на ремонт відділень поштового зв'язку в області.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, ще у вересні 2014 року Львівська дирекція поштового зв’язку як замовник і розпорядник бюджетних коштів уклала договори з комерційною структурою. Відповідно до угод товариство проводило ремонтні роботи двох відділень поштового зв’язку у Самборі та Новому Роздолі. 

У листопаді 2014 року комерційна структура уклала угоду зі субпідрядною організацією, яку залучили до капітальних ремонтів на вказаних об'єктах.

Вартість робіт становила понад 1,7 мільйона гривень, фінансування яких здійснювали коштом державного бюджету. Технічний нагляд за станом виконання передбачених робіт здійснював начальник комунального підприємства Львівської обласної ради та директор товариства. 

У грудні 2014 року посадовці затвердили акти виконаних будівельних робіт загальною вартістю понад мільйон гривень, незважаючи на те, що зазначені роботи не були виконані.

На сьогодні поштові відділення у Самборі та Новому Роздолі залишаються недобудованими.

На підставі ухвали суду правоохоронці провели  санкціоновані обшуки у офісах підрядника, субпідрядника, а також у робочих кабінетах службових осіб, що здійснювали технічний нагляд за виконанням робіт.

Поліцейські вилучили технічну документацію, 40 тисяч доларів та 30 тисяч гривень.

Відтак 54-річному начальникові комунального підприємства облради, 60-річному посадовцю Львівської дирекції поштового зв'язку, 52-річному директорові товариства-субпідрядника та 51-річному директорові підприємства, який також здійснював технагляд, оголосили про підозру. 

Аби забезпечити відшкодування завданих збитків правоохороні наклали арешт на майно фігурантів справи на суму 10,5 мільйона гривень, зокрема на 6 приватних помешкань (житлові будинки та квартири), земельну ділянку та 4 автомобілі ("Ніссан Х-Трейл", "Мерседес-Бенц", "Джилі" та "Хюндай Аксент").

Вчора обвинувальний акт щодо зазначених осіб скерували на розгляд у Франківський районний суд Львова.

Підозрюваним посадовцям загрожує ув'язнення терміном від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.