Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

е-декларування

volynnews.com

Четвер, 18 серпня 2016, 11:12

В Україні перезапустять реєстр е-декларацій

е-декларування

У Міністерстві юстиції вважають, що після усунення недоліків реєстру електронних декларацій його необхідно перезапустити.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Щодо поданих уже декларацій, то їх потрібно подати заново.

"Насправді, ті всі недоліки можна дуже швидко усунути, прийнявши просто комплексне рішення разом з Національним агентством із запобігання корупції і Держспецзв'язку. На нашу думку, найкращим рішенням було би прийняти політичну відповідальність і внести зміни до рішення НАЗК про старт запуску системи і, щойно недоліки буде усунуто, перезапустити її, щоб не було ніяких інсинуацій", – наголосила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

За її словами, основні модулі системи реєстру були готові задовго до запуску, а система захисту інформації реєстру є важливою його частиною, щоб потім можна було заявити про зміну даних декларацій, які вже внесені.

"Якщо буде прийнято рішення про перезапуск системи з нової дати, то ці люди повинні будуть подати їх повторно, щоб не було ніяких сумнівів щодо подальших кримінальних проваджень", – додала Наталія Севостьянова.

Нагадаємо, 15 серпня запуск системи електронного декларування доходів чиновників відбувся без належної сертифікації Держспецзв'язку.

Закон про електронне декларування Верховна Рада прийняла у березні цього року. Ним встановлюється кримінальна відповідальність за подачу чиновниками недостовірних даних у деклараціях.

Також запуск нової системи декларування є необхідною умовою для надання Україні безвізового режиму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.