Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

dt.ua

Четвер, 18 серпня 2016, 15:00

У 41 банку України виявили підозрілі операції з валютою

Нацбанк

Нацбанк направив до правоохоронців інформацію щодо підозрілих операцій клієнтів 41 банку.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Зокрема, з початку року Національний банк виявив підозрілі фінансові операції, які здійснили клієнти 41 банку України.

Відтак, Нацбанк направив до правоохоронців 24 листи з цією інформацією, лише у липні було зареєстровано підозрілі операції клієнтів 11 банків.

Інформація здебільшого стосувалась проведення клієнтами банків фінансових операцій з готівкою у значних обсягах, а також операцій з переказу коштів за кордон, які можуть свідчити про виведення капіталів з України.

"Впровадження Нацбанком процедури аналізу фінансових операцій банківських установ та посилення банками практики KYC дає позитивний результат. Проводити схемні операції стало набагато важче, і зловмисники тепер намагаються використовувати більш складні та розгалужені схеми", –наголосив директор департаменту фінансового моніторингу Нацбанку Ігор Береза.

За його словами, завдяки впровадженню Нацбанком практики всебічного аналізу та поглибленої перевірки інформації про фінансові операції клієнтів, у 2016 році банки суттєво підвищили ефективність протидії схемним валютним операціям.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.