Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Четвер, 18 серпня 2016, 15:23

На Львівщині на 6% зріс експорт послуг

Львів

У січні-червні експорт послуг у області становив 184,1 млн дол, імпорт – 25,8 млн дол.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Порівняно з січнем-червнем минулого року експорт збільшився на 6,2% або на 10,7 млн дол, а імпорт – на 1,6% або на 0,4 млн дол.

Найбільші обсяги експорту припали на послуги з переробки давальницької сировини (40,7% від загального обсягу експорту), на комп’ютерні та інформаційні послуги (35,6%), а також на транспортні послуги та послуги поштової служби (14,3%).

Збільшилися обсяги експорту послуг, пов’язаних з подорожами з оздоровчою метою у 2,5 раза, комп’ютерних послуг – на 27,1%, послуг з переробки матеріальних ресурсів – на 1,3%. Водночас зменшились обсяги інформаційних послуг на 64,2%, повітряного транспорту – на 21,8%, автомобільного – на 3,5%.

Обсяг експорту послуг країнам ЄС становив 151,6 млн дол або 82,4% від загального обсягу експорту та збільшився, порівняно з січнем-червнем 2015 року на 5%.

Головними партнерами області  серед країн-членів ЄС були Німеччина, Польща, Мальта, Данія та Кіпр. Серед інших країн світу найбільше експорт послуг надавався США.

Основу імпорту послуг становили послуги автомобільного транспорту, послуги під час інших ділових подорожей, послуги з будівництва, професійні та консалтингові послуги.

Значно зросли обсяги імпорту послуг з ремонту та технічного обслуговування транспортних засобів – у 10,1 раза, послуг з будівництва – у 3,9 раза. Проте знизились обсяги послуг, пов’язаних з ліцензійною діяльністю на 38,5%, комп’ютерних послуг – 21,9%, послуг під час ділових подорожей – на 19,1%.

Імпорт послуг від країн ЄС становив 14,8 млн дол. (57,4% від загального обсягу) та збільшився, порівняно з січнем-червнем 2015 року, 1 млн дол або на 6,9%.

Серед країн ЄС головними партнерами в імпорті послуг були Польща, Німеччина, Угорщина та Кіпр. Серед інших країн світу найбільше послуг було одержано від Туреччини та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.