Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Миколаївський район

Понеділок, 22 серпня 2016, 13:37

На Миколаївщині відбулися вибори до об'єднаної громади

Миколаївський район

Обрали старосту і трьох депутатів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Федір Алєйніков, вчора у Миколаївському районі відбулися позачергові вибори старости села Демня і проміжні вибори депутатів Тростянецької об’єднаної територіальної громади у трьох виборчих округах.

Відтак, старостою села Демня обрано Наталію Держило, за неї проголосувало 72% з числа тих, хто взяв участь у голосуванні.

Також було обрано трьох депутатів Тростянецької об’єднаної територіальної громади – Ігоря Микиту, Юрія Шипова та Ярину Паламар. За них віддали свої голоси від 62 до 84 % виборців. Усі обрані депутати і староста – самовисуванці. Загалом участь у голосуванні взяли 995 виборців, а середня явка склала майже 50%.

Усього за посаду старости боролося два кандидати, а за депутатські місця – дев’ятеро кандидатів.

Зазначимо, вибори були призначені у зв’язку із достроковим припиненням повноважень трьох депутатів і старости.

Нагадаємо, вперше вибори у Тростянецькій громаді проходили наприкінці лютого. Цю громаду Львівська ОДА зареєструвала у вересні 2015 року. До неї увійшли такі села: Тростянець, Глухівець, Суха Долина, Бродки, Луб'яна, Стільсько, Велика Воля, Дуброва, Ілів, Мала Воля, Красів, Поляна, Тернопілля, Добряни, Демня, Липівка, Заклад.

З усіх новостворених громад області лише 3 є відносно багатими, які мають достатні власні надходження – це Новокалинівська міська (Самбірський район), Тростянецька сільська (Миколаївський район) та Бабинська сільська (Самбірський район).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.