Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мирон Маркевич

Вівторок, 23 серпня 2016, 17:18

Маркевич відкрив у Зашкові спортивний майданчик

Мирон Маркевич

Споруджували спортивний майданчик за кошти обласного бюджету, а також за допомогою місцевих депутатів та підприємців.

Про це повідомив кореспондент Варіантів із місця події.

Сьогодні у Зашкові, що на Жовківщині, офіційно відкрили спортивний майданчик при загальноосвітній школі.

Його будівництво частково фінансувала Львівська обласна рада у межах програми «Спортивні майданчики» на 2011-2016 роки.

«Обласний бюджет виділив 500 тисяч гривень на облаштування штучного покриття площадки. Всі інші роботи допомагали виконувати місцеві підприємці, представники місцевої влади та небайдужі зашківчани. Працюючи гуртом та кооперуючи свої сили та можливості, кожен чи то підприємець, чи то місцевий мешканець долучався до спільної справи спорудження спортивного майданчика», – розповів представник ініціативної групи зі спорудження спортивного майданчика, громадський діяч Роман Брезіцький.

За його словами, майданчик має хорошу мету – заохочувати та виховувати нове, молоде, спортивне покоління.

Більше того, цьогоріч відзначається 125-та річниця від дня народження полковника Євгена Коновальця. І саме ця дата спонукала активістів облаштувати спортплощадку.

«Дана подія є одним із мотивуючих факторів для спорудження майданчика, адже так ми хочемо вшанувати провідника ОУН. Окрім цього, завдяки відзначенню, нам вдалось залучити у місцеві села понад 10 мільйонів гривень на покращення інфраструктурного клімату місцевості. А спорудження спортивного майданчика – це ще одне і, безперечно, результативне наше досягнення», – додав Роман Брезіцький.

Загалом на Жовківщині, згідно з обласною програмою, запланували спорудити чотири спортивні майданчики при освітніх закладах. Площадка у Зашкові є першою в районі, будівництво якої вже завершили.

На офіційне відкриття приїхав і сам голова комітету національних збірних Федерації футболу України Мирон Маркевич.

«У кожному селі повинні приділяти увагу не тільки футболу, а й спорту загалом. Нам потрібно, аби наші діти росли здоровими, адже вони – наше майбутнє. Тому я дуже радий, що тут, у Зашкові, є активна громада і, що не менш важливо, діти, які люблять спорт. Тепер справа за ними. На новому майданчику вони зможуть тренуватись навіть узимку, тож місцева футбольна команда просто повинна бути першою в області», – зазначив Мирон Маркевич.

Як зауважив начальник управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода, Зашків є дуже спортивним селом, відтак майданчик стане тим місцем, де збиратиметься місцева молодь.

«Цей спортивний майданчик буде доброю основою для того, щоб діти зростали здоровими та міцними. Переконаний, що завдяки спорту вони зможуть себе реалізувати у будь-якій сфері, адже він учить, насамперед, перемагати самого себе. А той, хто може перемогти самого себе, завжди переможе і суперника, і різні життєві труднощі», – підкреслив Юрій Майборода.

Нагадаємо, цьогоріч депутати Львівської облради передбачили 16 мільйонів гривень на встановлення спортивних площадок ще на початку січня.

Відтак у кожному районі області встановлять переважно по три спортивні площадки. Виняток становить лише Жовківський та Старосамбірський райони – тут встановлять по чотири майданчики.

Із переліком місць, де встановлять нові майданчики, можна ознайомитись тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.