Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 25 серпня 2016, 12:46

В Україні встановлять штрафи за забруднення довкілля

Грибовицьке сміттєзвалище

Мінприроди ініціює підвищення штрафів за організацію сміттєзвалищ та порушення природоохоронного законодавства.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, наразі триває робота з підготовки законопроекту, яким передбачено суттєве підвищення штрафів за порушення природоохоронного законодавства.

"З моєї точки зору відповідальність, яка прописана у законодавстві, є недостатньою. Наприклад, якщо за незаконне сміттєзвалище біля обласного центру штраф складає всього 350 грн, то це є недієвий механізм. Ми зараз готуємо новий законопроект про підвищення відповідальності за шкоду, завдану навколишньому природному середовищу", – наголосив Семерак.

За його словами, на сьогодні в Україні органи, які здійснюють контроль за дотриманням екологічного законодавства, не мають достатньої кількості інструментів для належного реагування.

"Ми у Міністерстві екології та природних ресурсів ведемо роботу з реформування Державної екологічної інспекції, яка повинна перетворитися на дієвий інструмент контролю. Для цього маємо створити відповідну нормативну базу, підібрати нових людей, залучити волонтерів. Ця робота зараз активно ведеться і буде одним з наших пріоритетів на найближчі кілька місяців", – додав Остап Семерак.

Нагадаємо, у червні Міністерство екології та природних ресурсів ініціювало перевірки сміттєзвалищ на території України у зв'язку з трагедією на Грибовицькому сміттєзвалищі та постановило реформувати Держекоінспекцію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.