Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пиво

xn--80aimveh.pp.ua

Четвер, 25 серпня 2016, 16:48

В Україні подорожчає горілка, пиво та цигарки

пиво

У 2017 році Уряд пропонує збільшити ставку акцизного податку на 12%.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Нещодавно Уряд затвердив законопроект про підвищення ставок акцизного податку на 2017 рік. Відтак виробники побоюються, що запропонована індексація – не межа.

За оцінками учасників ринку, вартість підакцизних товарів збільшиться мінімум на 5 гривень.

"Ставки акцизного податку будуть змінюватися як завжди, незалежно від індексу інфляції, можливостей споживача або алкогольного ринку, а від потреб державного бюджету, який верстатиметься під новий рік. Тобто виробники та імпортери алкоголю будуть до останнього перебувати в невіданні, якого ж розміру податку їм очікувати в 2017 році", – пояснив голова асоціації "Укргорілка" Володимир Остапюк.

Сьогодні мінімальна роздрібна ціна на алкоголь становить 39,90 гривень/0,5 л замість затвердженої Кабміном 54,90 гривень. Однак Мінфін і Мінекономрозвитку розробили проект постанови з новим розміром мінімальної роздрібної ціни. І для горілки вона може скласти 68,10 гривень.

Відповідно до урядового законопроекту, специфічна складова ставки акцизу на сигарети з фільтром і без фільтру з 1 січня збільшиться з 318,26 гриивен/1 тис. шт - до 356,45 гривень.

Учасники ринку сьогодні прогнозують, що курцям варто чекати зростання роздрібних цін на 1,5-2 гривень.

А от щодо пива, то ставку для нього запропоновано підвищити з 2,48 гривень/л - до 2,78 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.