Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЗНО

ukr.media

Четвер, 25 серпня 2016, 17:15

Облрада витратить 50 тисяч на двістібальних школярів Львівщини

ЗНО

Випускники шкіл області, які набрали 200 балів на зовнішньому незалежному оцінюванні отримають премії від Львівської обласної ради.

Про це йшлося сьогодні на щорічній серпневій конференції педагогічних працівників "Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної та вищої освіти у 2015/16 навчальному році та завдання на 2016/17 навчальний рік", що відбулась у Львові в професійному коледжі готельно-ресторанного та туристичного сервісу.

Премію вручать випускникам шкіл на сесії облради у вересні. Загалом на Львівщині є 35 школярів, які набрали максимальну кількість балів на ЗНО. Найбільше – у Львові (20). З районів лідерами є Мостиський та Пустомитівський – по 2 випускника. Один випускник з Борислава набрав 200 балів з двох предметів.

Разом з тим, однією з проблеми загальної освіти Львівщини є недостатня забезпеченість шкіл спеціальними автобусами "Школярик". Так, 21 тисяча школярів області проживає за межею пішохідної доступності до шкіл, 86% з них підвозять спеціальними автобусами. Бракує 90 автобусів. В 2015-2016 роках довезення школярів до загальноосвітніх закладів здійснювало від 200 до 241 автобуса. 14 "Школяриків" відвезено в зону АТО. У 2016 році на закупівлю "Школяриків передбачено 52,8 мільйона гривень з державного бюджету, з обласного – 11,2 мільйона. Тендерні умови на їх закупівлю було оприлюднено 23 серпня.

Олег Синютка зазначив, що автобуси побудовані на базі російських ПАЗів тендерним умовам не відповідають, але є дешевшими від українських аналогів. Однак їх закупівля є дискусійним питанням через російську військову агресію на Сході України та окупацію Криму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.