Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

банкнота

Нацбанк України

П'ятниця, 26 серпня 2016, 15:50

Нацбанк випустив пам'ятні банкноти в честь ювілею Франка

банкнота

Банкноти номіналом 20 гривень увійдуть в обіг уже 1 вересня.

Про це йдеться на офіційному сайті Нацбанку України.

Сьогодні Національний банк України презентував пам’ятні банкноти номінальною вартістю 20 гривень, присвячені 160-річчю від Дня народження Івана Франка.

"У 2006 році Нацбанк випустив срібну та нейзильберову пам’ятні монети "Іван Франкоˮ, присвячені 150-річчю від дня його народження. А сьогодні ми представляємо результат праці, що тривала майже рік і яка демонструє наші інноваційні технологічні можливості, – пам’ятну банкноту номінальною вартістю 20 гривень", – розповів заступник Голови Національного банку України Яків Смолій.

За його словами, тираж пам’ятних банкнот складає мільйон штук. А папір для для них виробили з додаванням льону, що дало змогу зменшити витрати на її виготовлення та додати банкноті міцності.

Нові банкноти увійдуть в обіг уже з 1 вересня.

Нагадаємо, завтра, 27 серпня, у Дрогобичі відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців міжнародної премії ім. Івана Франка.

Цьогоріч нагороду отримає Любомир Гузар за наукову монографію "Андрій Шептицький метрополит Галицький (1901-1944) провісник екуменізму", яку видали минулого року у Львові. 

Втім організатори урочистостей допустились кількох помилок у запрошеннях на офіційне нагородження лауреатів Міжнародної премії ім. І. Франка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.