Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Простір Синагог

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 26 серпня 2016, 18:28

У вересні завершать реконструкцію Простору Синагог у Львові

Простір Синагог

Меморіальний громадський проект «Простір Синагог» відкриють 4 вересня.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, йдеться про завершення робіт першого етапу проекту – законсервовані залишки синагоги «Золота Роза», помаркований фундамент єврейського Будинку навчання (Бейт Гамідраш) та меморіальну інсталяцію «Увіковічнення».

Зазначимо, споруди «Золота Роза», Бейт Гамідраш та Велика міська синагога були знищені у 1940-х, під час Голокосту.

Вісім років тому було оголошено міжнародний архітектурний конкурс зі вшанування місць єврейської історії у Львові. У конкурсі на створення меморіального простору у єврейському кварталі переміг берлінський архітектор Франц Решке, а роботи з втілення проекту розпочалися у липні 2015 року: законсервували вцілілі залишки синагоги «Золота Роза», облаштували на її території дренажну систему, автентичний фундамент Бейт Гамідрашу було очищено від бетону, встановлено меморіальну інсталяцію «Увіковічнення».

У 2017 році планується початок робіт на ділянці Великої міської синагоги. 

Нагадаємо, проект «Простір Синагог» передбачає створення меморіального громадського простору на тій ділянці єврейського кварталу Львова, де до 1942 року стояли дві синагоги та Бейт Гамідраш (Будинок Начання). Проект створюється за благодійні пожертви, які надходять від приватних благодійників з України, Австрії, Великобританії, Німеччини, США та Ізраїлю.

Однак, у вересні минулого року директор Центру «Єврейське відродження» Мейлах Шейхет заявив про порушення, що мали місце під час роботи над меморіалом «Простір синагог» на пл. Арсенальній, також він вважає, що реставрація проводиться з порушеннями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.