Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

П'ятниця, 26 серпня 2016, 18:35

Мешканці Малехова розблокували дорогу на Грибовичі

Грибовицьке сміттєзвалище

Львівська мерія за вимогою пікетувальників тимчасово призупинила вивіз сміття на Грибовицьке сміттєзвалище.  

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вимоги мешканців села Малехів, які перекрили дорогу до Грибовицького сміттєзвалища, частково виконали: Львівська міська рада пообіцяла призупинити вивіз сміття на полігон.

"Люди вимагали зупинити стабілізаційні роботи на полігоні – ми їх зупинили. Хоча там проводилось укріплення дамби, яке необхідно виконати, щоб унеможливити надзвичайні ситуації, які могли б виникнути на сміттєзвалищі", – заявила заступник міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк.

Відтак, станом на 17:00 год мешканці розблокували рух транспорту.

"Ми підписали з мешканцями протокол щодо створення комісії з діяльності сміттєзвалища. Також у понеділок запланована зустріч на полігоні (біля пункту зважування сміття), на якій будемо покроково визначати, як діяти далі", – додала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, сьогодні, близько 9:00 год. ранку, більше сотні мешканців прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища сіл перекрили трасу на Рава-Руську поблизу готелю «Варшава».

Вони вимагали у міського голови Львова Андрія Садового долучити комісію, яка складається з представників громадськості, до контролю за діяльністю Львівського полігону твердих побутових відходів.

Додамо, що з липня на Грибовицьке сміттєзвалище знову завозять сміття, однак у спеціальних тюках, якими вирішили укріплювати схили полігону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.