Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вівторок, 30 серпня 2016, 10:21

Ми не дозволимо владі дурити нас, – мешканці прилеглих до Грибович сіл

Місцеві домоглися, аби на Грибовицькому сміттєзвалищі припинили будь-які роботи до 5 вересня.

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

«Ми більше не дозволимо дурити нас та завозити сміття на полігон під виглядом рекультивації», – розповів один із місцевих мешканців.

Відтак рекультивацію сміттєзвалища у Грибовичах припинили до 5 вересня через протести місцевих, які вимагають, аби місцева влада долучила їх до контролю за всім, що відбувається на звалищі.

Для цього активісти вже створили спеціальну робочу групу, до складу якої увійшли громадські діячі, депутати місцевих рад та члени екологічних комісій.

«Проблема полягає в тому, що люди взагалі не довіряють владі. Вони вважають, що їх хочуть ще раз обманути, а під виглядом рекультивації Грибовицького сміттєзвалища надалі продовжити звозити відходи. Тому це неабияк обурило людей», – пояснив депутат Дублянської міськради Ігор Іванюк.

За його словами, жителі прилеглих до полігону сіл взагалі не знають, які саме роботи там проводять, хто їх виконує і яким чином.Щоб знайти відповіді на всі ці питання, активісти й створили таку робочу комісію.

«Сьогодні ми винесли свої вимоги до влади. І вона погодилася з тим, що повинна нам надавати всі документи, а ми повинні їх вивчати і обговорювати з громадою. Лише тоді можна приймати рішення щодо проведення робіт на території Грибовицького сміттєзвалища», – додав Ігор Іванюк.

Нагадаємо, 26 серпня більше сотні мешканців прилеглих до Грибовицького сміттєзвалища сіл перекрили трасу на Рава-Руську поблизу готелю «Варшава».

Вони вимагали у міського голови Львова Андрія Садового долучити комісію, яка складається з представників громадськості, до контролю за діяльністю львівського полігону твердих побутових відходів. Якщо цього не станеться, то протестувальники пообіцяли перекрити трасу на Київ.

Додамо, з липня на Грибовицьке сміттєзвалище знову завозять сміття, однак у спеціальних тюках, якими вирішили укріплювати схили полігону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.