Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

опалення

2017pik.pp.ua

Вівторок, 30 серпня 2016, 14:11

Взимку львів'яни можуть опинитися без гарячої води та опалення

опалення

Опалювальний сезон в Україні під загрозою зриву.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як розповіла голова Первинної профспілкової організації ЛМКП «Львівтеплоенерго» Тетяна Величко, 12 серпня президент наклав вето на проект закону «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення», прийнятий Верховною Радою України 7 липня 2016 року.

«Даний законопроект був розроблений групою народних депутатів за участі експертного середовища, зокрема, профільних асоціацій комунальних підприємств. У разі його реалізації вдалося би уникнути колапсу комунальних систем життєзабезпечення населених пунктів (тепло- і водопостачання) та зменшити соціальну напругу в містах», – заявила Тетяна Величко.

Закон необхідно прийняти через значну заборгованість комунальних підприємств за спожиті енергоносії та нарахуванням на таку заборгованість штрафних санкцій та пені.

За слова заступника директора з економічних питань ЛМКП «Львівтеплоенерго» Богдана Камінського, на сьогодні теплопостачальні підприємства Львова не мають основного боргу перед газовиками. Є лише нараховані штрафні санкції, які накопичилися через невиконання державою своїх зобов’язань, а саме:

- невчасна компенсація різниці в тарифах, що виникає у зв’язку із встановленням тарифів на житлово-комунальні послуги в економічно необґрунтованих розмірах;

- невчасне відшкодування пільг і субсидій;

- невчасний розрахунок за теплову енергію бюджетних установ.

Арешт із рахунків підприємств та нарахування пені і штрафів зумовить повну неплатоспроможність теплопостачальних підприємств міста, зокрема, вони не зможуть не зможуть підготуватися до опалювального сезону, розраховуватися за газ і електрику, виплачувати заробітну плату працівникам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.