Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 30 серпня 2016, 16:17

Американці зацікавилися сміттєпереробним заводом на Львівщині

Грибовицьке сміттєзвалище

Інвестори з США планують збудувати у області сміттєпереробний завод за сучасною американською технологією.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Президент Energy Group компанії Valuebridge (США) Вільям Брайян планує реалізувати проект із будівництва найсучаснішого сміттєпереробного заводу із американською технологією утилізації відходів.

"У суботу ми підписали протокол стосовно можливості будівництва сміттєпереробного заводу із найсучаснішими технологіями на території області. Нашим наступним кроком, так як це прийнято у європейських країнах, стане аудит та розробка проектних пропозицій. Потім ми вже приймемо рішення стосовно подальшої можливості будівництва", – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

За його словами, технологія переробки побутових відходів, яку пропонують американські фахівці, дозволяє переробляти не лише нове сміття, а й те, яке вже давно складується, зокрема й із Грибовицького полігону.

"Дуже важливо, що тут немає абсолютно жодної екологічної небезпеки, тому що під високими температурами та дією плазми відбувається розклад на молекулярному рівні. До того ж ми зможемо отримати додаткові продукти переробки у вигляді дизпалива, електроенергії, що дозволить зробити завод рентабельним", – наголосив Олег Синютка.

Нагадаємо, міська влада Львова наразі не визначилася із ділянкою для смітєпереробного заводу. Ще на початку липня міськрада запропонувала спорудити сміттєпереробний завод на 40 га землі, які належать до території Яворівського полігону.

Зазанчимо, ще на початку червня депутати Яворівської райради звернулися до Львівської облради з пропозицією розміщувати сміття зі Львова на території Яворівського полігону. Втім її депутати відхилили. 

Ділянка, що, зп словами посадовців мерії, підходить під спорудження заводу,належить Міністерству оборони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.