Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Жовківський костомельний завод

Середа, 31 серпня 2016, 15:59

Слідство по Жовківському костомельному заводу почалось ще навесні

Жовківський костомельний завод

Про забруднення земель біля нього слідчим Жовківського відділення поліції було відомо у березні.

Про це стало відомо з інформаційного запиту Жовківського відділення Кам'янка-Бузького відділу поліції ГУ НП Нацполіції у Львівській області до Варіантів. 

У коментарі Варіантам слідчий Жовківського відділення Кам'янка-Бузького відділу поліції ГУ НП Нацполіції у Львівській області старший лейтенант Тарас Гнідець підтвердив цю інформацію і зазначив, що слідство передано йому від іншого слідчого.

У запиті йдеться про те, що досудове розслідування №1201614020000477 датоване 29 березня цього року порушене за частиною першою статті 239 Кримінального кодексу України "Забруднення або псування земель". 

В частині першій статті передбачає покарання штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Додамо, що Варіанти надали слідству свої фото та відеоматеріали, які стосуються захоронення решток тварин поблизу Жовківської філії ДП "Укрветсанзавод".

Нагадаємо, що у червні у рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини", журналісти Варіантів зафіксували, що довкола костомельного заводу поблизу Жовкви є велика кількість ям, у яких закопують рештки тварин. Про це йдеться у публікації "Крематорій на свині".

Також у липні Варіанти знову зафіксували факти закопування останків птиці під Жовквою. Детальніше про це можна почитати у лонґріді "Курячі ніжки Жовкви".

Наприкінці червня дептутати обласної ради заявили, що звернуться до Головного управління національної поліції у Львівській області і до Державної екологічної інспекції про термінову позапланову перевірку діяльності заводу.

На початку липня екологи виявили більше, ніж півгектара захоронень тварин довкола заводу. За результатами проведених у липні лабораторних досліджень проб ґрунтів, відібраних на території Волевисоцької сільської ради Жовківського району, яка прилягає до Укрветсанзаводу, виявлено перевищення граничнодопустимих норм.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.