Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

МВФ

dt.ua

П'ятниця, 2 вересня 2016, 10:58

МВФ прийме рішення щодо України наприкінці вересня

МВФ

Засідання ради директорів МВФ щодо виділення траншу Україні планується в другій половині вересня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив офіційний представник Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс, засідання ради директорів МВФ щодо другого перегляду програми співпраці з Україною планується в другій половині вересня.

"Найближчим часом ми озвучимо дату засідання щодо України. Імовірно, це буде в другій половині вересня", – наголосив Джеррі Райс.

За його словами, сторони продовжують погоджувати деякі технічні питання.

Зазначимо, відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17,11 млрд дол із першим траншем у 5 млрд дол спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по 1,63 млрд дол і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до 0,61 млрд дол.

Водночас Україна змогла отримати лише перші два транші, після чого виникла пауза у зв'язку з політичною кризою та зміною уряду. Спочатку передбачалося, що третій транш становитиме близько 1,7 млрд дол, проте через невиконання Україною низки умов розмір траншу було знижено до 1 млрд дол.

Нагадаємо, рішення про надання Україні чергового траншу Міжнародний валютний фонд мав ухвалити ще у червні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.