Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

П'ятниця, 2 вересня 2016, 14:33

На Львівщині в оренду здали 154 га земель

земельна ділянка

Було орендовано 10 сільськогосподарських земельних ділянок.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Зокрема, під час земельних аукціонів 26 та 31 серпня ціна оренди перевищила у 2,2 рази стартову ціну у 153,4 тис грн й становить 340,5 тис грн на рік.

"Найбільша динаміка вартості була зафіксована на земельну ділянку розташовану на території Сихівської сільської ради Стрийського району. Ціна річної оренди цієї земельної ділянки зросла від встановлених 8% до 54,2% від нормативної грошової оцінки землі. Орендар щорічно сплачуватиме до бюджету сільради 118 тис грн", – наголосив начальник ГУ Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Відтак, за результатами аукціону з переможцями укладаються договори оренди земельних ділянок терміном на 7 років.

За словами Андрія Кавецького, від початку року на земельних аукціонах було продано право оренди 103 земельних ділянок держвласності загальною площею 1882,7 га та терміном на 7 років для ведення сільськогосподарського виробництва.

Загальний розмір річної плати становить 5,3 млн грн.

"Завдяки проведенню аукціонів з продажу права оренди земель маємо здорову конкуренцію, значні додаткові надходження до місцевих бюджетів, що особливо важливо для проведення децентралізації, розвитку місцевих громад", – відзначив Андрій Кавецький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.