Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Добротвірська ТЕС

Понеділок, 5 вересня 2016, 12:39

За три місяці Добротвірська ТЕС на 50% збільшила викиди шкідливих речовин в атмосферу

Добротвірська ТЕС

Екологи визначилися із основними забруднювачами довкілля на Львівщині у другому кварталі цього року.

Про це повідомляє департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Загалом до переліку 100 об'єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні, у Львівській області належать: Добротвірська ТЕС, державне підприємство «Львіввугілля», управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз», ЛКП «Збиранка», Роздільське державне гірничо-хімічне підприємства «Сірка», ЛМКП «Львівводоканал».

Однак, згідно з отриманою інформацією від підприємств за результатами їхньої діяльності у IІ кварталі цього року, було зафіксовано збільшення викидів шкідливих речовин у повітря Добротвірською ТЕС, порівняно із ІІ кварталом 2015 року, незмінною ситуація залишається на ДГХП «Сірка», а УМГ «Львівтрансгаз» та ДП «Львіввугілля» зменшили екологічний тиск на довкілля.

Зокрема, на УМГ «Львівтрансгаз» обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин зменшилися на 5,3 % (на 0,05 тис тонн) у порівнянні з IІ кварталом 2015 року, а на ДП «Львіввугілля» – зменшилися на 5,7 % (на 0,5 тис тонн).

Добротвірська ТЕС викинула в атмосферу на 48,8% (на 4,2 тис тонн) більше шкідливих речовин. Як пояснили у підприємсті, збільшення забруднюючих викидів зумовлене збільшенням зольності вугілля на 7,88% та збільшенням кількості спаленого вугілля на 21% через збільшення відпуску електроенергії на 23,83%.

Скиди ЛМКП «Львівводоканал» у Полтву зворотних вод після каналізаційно–очисних споруд Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях практично не змінилися у порівнянні з 2015 роком: скиди по І-ій технологічній лінії зменшилися на 7,7% (на 0,5 тис тонн), а по ІІ-ій – збільшилися на 6,3% (на 1,2 тис тонн).

Щодо Роздільської ДГХП «Сірка», то станом на 1 липня цього року, на підприємстві знаходиться понад 3 млн тонн фосфогіпсів, 79,5 млн кв.м хвостів флотації, а також є модифікатор типу «МГ» в обсязі 17,195 тис тонн, виготовлений з нейтралізованих гудронних залишків та котлових залишків ангідриду малеїнової кислоти, завезених з Угорщини ДП «Спецсервіс» МВС України.

ЛКП «Збиранка» впродовж IІ кварталу цього року незаконно розмістила 40,3 тис тонн відходів на Грибовицькому сміттєзвалищі, наразі усі ці відходи й надалі розміщуються без дозволів.

Нагадаємо, згідно з інформацією від підприємств, отриманою у першому кварталі цього року, Добротвірська ТЕС та Львівводоканал залишалися найбільшими забруднювачами повітря у області.

А як йдеться у екологічному паспорті Львівської області за даними 2015 року, розробленого департаментом екології та природних ресурсів Львівської ОДА, Добротвірська ТЕС викинула у повітря понад 40 тонн забруднюючих речовин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.