Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

дороги Львівщини

Вівторок, 6 вересня 2016, 10:32

У 2017 році збудують трасу Львів-Херсон

дороги Львівщини

Мінінфраструктури розпочне будівництво автомагістралі Львів-Херсон у 2017 році.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, міністерство планує у наступному році розпочати будівництво сучасної автодороги Львів-Херсон та сподівається на подвійний бюджет.

"Цього року ми повинні провести тендерні процедури і наступного року розпочати будівництво великої європейської магістралі, яка з'єднає Львів і Херсон", – наголосив Володимир Омелян.

За його словами, така дорога абсолютно відповідає новій ситуації, в якій опинилася Україна з транзитом, після того як фактично припинився транзит з Росії.

"Транзит йде зараз з наших південних портів в західну Європу, в Європейський Союз. Саме для цього і будується ця дорога", – підкреслив міністр.

Також Омелян додав, що у 2016 році на ремонт на дорогах України було виділено 19 млрд гривень.

"Нам вистачило десь на порядку 1000-2000 кілометрів доріг, капітально їх відновити і зробити так званий ямковий ремонт в 60% по всій країні. Якщо нам вдасться отримати подвоєну суму, ми зможемо почати системне будівництво в Україні", – пояснив Володимир Омелян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.