Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

референдум

joinfo.ua

Середа, 7 вересня 2016, 11:28

Шотландія може вийти зі складу Британії

референдум

Шотландія планує провести другий референдум про незалежність.

Про це повідомляє Euronews.

Перший міністр країни Нікола Стурджен оголосила про старт загальнонаціонального опитування, за результатами якого шотландський уряд ухвалюватиме рішення щодо другого референдуму про незалежність.

"Ми використовуємо усі можливості, і ця урядова програма ясно демонструє наш намір провести консультації щодо законопроекту про організацію референдуму. Цей документ набере чинності негайно, якщо ми дійдемо висновку, що незалежність – найкращий чи єдиний спосіб захистити інтереси Шотландії", – наголосила Нікола Стурджен.

Зазначимо, про новий референдум заговорили у Шотландії одразу після того, як 52% британців проголосували за вихід країни з Євросоюзу. Водночас 62% шотландців висловились за членство у ЄС. Таку ж позицію поділяють і жителі Північної Ірландії.

Нагадаємо, референдумі у Великобританії відбувся 23 червня, більшість мешканців країни проголосували за вихід із Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.