Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гудрони у Грибовичах

Середа, 7 вересня 2016, 11:10

Львівдіпронафтохім може взятись за гудрони на Грибовицькому сміттєзвалищі

гудрони у Грибовичах

Держпідприємство встигло розробити близько 10 проектів із утилізації гудронних озер.

Про це повідомив кореспондент Варіантів із засідання постійної комісії з питань екології та природних ресурсів Львівської облради.

Держпідприємство "Львівдіпронафтохім" як генпроектуальник Львівського нафтомаслозаводу впродовж кількох останніх десятиліть розробив близько 10 проектів та пропозицій щодо утилізації кислих гудронів.

Відтак компанія хоче долучитись до ліквідації гудронних озер на території Грибовицького сміттєзвалища.

"Ми пропонуємо створити при Львівській облраді робочу групу із розробки програми ліквідації ставків із кислими гудронами, беручи участь як експертна організація щодо прийняття рішення вибору оптимальної технології утилізації гудронів на Грибовицькому сміттєзвалищі", – йдеться у зверненні до Львівської облради.

Також згодом "Львівдіпронафтохім" хоче розробити проектно-кошторисну документацію.

Як зауважив голова комісії з питань екології облради Андрій Білоус, Україна не має досвіду у ліквідації гудронів. 

"Існує багато думок фахівців щодо того, як саме потрібно утилізовувати гудрони. Втім практичного досвіду ніхто ще не продемонстрував. Було кілька спроб переробляти гудрони, та всі вони виявились безперспективними. Більше того, як мені відомо, найближчим часом в Польщі розпочне працювати завод, який спробує переробляти гудрони, які за складом дуже схожі на наші. Тож якщо цей досвід буде позитивним, то гадаю, що ми зможемо його перенести і на Львівщину", – розповів Андрій Білоус.

Зазначимо, власником трьох гудронних озер є Львівський дослідний нафтомаслозавод, який перебуває у стані банкрутства.

Відтак, за словами Андрія Білоуса, питання ліквідації гудронних озер залишається відкритим, в першу чергу, через юридичні нюанси.

Нагадаємо, востаннє витік гудронів на території полігу стався у січні цього року.

І як тоді повідомляв Варіантам ліквідатор Львівського дослідного нафтомаслозаводу арбітражний керуючий Андрій Стадник, керівництво заводу може компенсувати витрати на подолання наслідків витоку гудронної води.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.