Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ізолятор

Середа, 7 вересня 2016, 14:13

Верховна Рада дозволила засудженим отримувати пенсію

ізолятор

Верховна Рада дозволила засудженим користуватися Інтернетом та спростила їм доступ до правосуддя.

Сьогодні Верховна Рада прийняла закони щодо зміни до законодавства про забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених, а також удосконалила доступ до правосуддя осіб, які утримуються в установах попереднього ув'язнення.

Зокрема, справи про оскарження інших рішень, дій або бездіяльності адміністрації установ виконання покарань, а також установ попереднього ув'язнення розглядаються районними судами, в межах територіальної юрисдикції яких засуджений відбуває покарання.

У відповідності зі змінами, розгляд справ у таких випадках має здійснюватись у порядку адміністративного судочинства.

"Такий підхід дозволить уникнути завантаження адміністративних судів великою кількістю справ засуджених по оскарженню рішень, які не мають високого ступеня значущості (наприклад, оскарження догани або поміщення в дисциплінарний ізолятор) і, в той же час, зберегти використання принципів адміністративного судочинства, які за своєю правовою природою є більш придатними для вирішення такої категорії справ", – йдеться у пояснювальній записцч до законопроекту.

Відтак, переважна більшість справ засуджених буде здійснюватися судом за місцем відбування покарання. При цьому в одній категорії справ застосовуватися правила адміністративного судочинства, а в іншому –кримінального.

Закон врегульовує питання переведення засуджених для подальшого відбування покарання з одного виправного центру до іншого, які раніше на законодавчому рівні не були врегульовані. Закон також врегульовує питання умовно-дострокового звільнення засуджених, пом'якшення умов відбування покарання.

Іншим законом депутати надали право засудженим на користування Інтернетом, пенсійним забезпеченням, розширили їхні права щодо можливостей витрати грошей, зароблених у виправній колонії та одержаних за переказами, на продукти харчування, одяг, взуття, білизну та предмети першої необхідності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.