Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

МВФ

dt.ua

Четвер, 8 вересня 2016, 11:40

МВФ визначиться із наданням траншу Україні у другій декаді вересня

МВФ

Міжнародний валютний фонд розгляне питання виділення чергового транша Україні 14 вересня.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"За підсумками моєї розмови з Крістін Лагард Міжнародний валютний фонд офіційно включив розгляд питання про надання чергового транша Україні до свого порядку денного на 14 вересня", – наголосив Петро Порошенко.

Також він додав, що розраховує на позитивне рішення.

Нагадаємо, як нещодавно заявляв офіційний представник Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс, засідання ради директорів МВФ щодо другого перегляду програми співпраці з Україною планується в другій половині вересня.

Зазначимо, відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17,11 млрд дол із першим траншем у 5 млрд дол спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по 1,63 млрд дол і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до 0,61 млрд дол.

Водночас Україна змогла отримати лише перші два транші, після чого виникла пауза у зв'язку з політичною кризою та зміною уряду. Спочатку передбачалося, що третій транш становитиме близько 1,7 млрд дол, проте через невиконання Україною низки умов розмір траншу було знижено до 1 млрд дол.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.