Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

учасники АТО

П'ятниця, 9 вересня 2016, 10:29

Дітей львівських учасників АТО оздоровили на мільйон гривень

учасники АТО

У Львові на оздоровлення та відпочинок дітей учасників АТО виділили понад мільйон гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З 6 червня до 31 серпня у Центрі надання послуг учасникам бойових дій зареєстрували 1116 таких заяв, з них 326 заявникам виплатили допомогу на загальну суму 1 млн 171 тис. грн.

Ще 369 заяв передали на виплату до Управління соціального захисту населення. Також 373 заяви відправили на розгляд комісії, адже минулоріч одноразову матеріальну допомогу виділяли для дітей віком від 4 до 18 років. А цього року заяви приймали для дітей до 4 років, які не отримали допомогу минулоріч.

Також 68 заяв поступило від працівників МВС. Згідно з положенням, цій категорії учасників АТО також не передбачена виплата допомоги на оздоровлення дітей. Ще надійшло 35 заяв від людей, які є мешканцями Львова, але зареєстровані в інших населених пунктах.

На розгляд комісії передано й 51 заяву від бійців, які отримали травми чи захворювання під час перебування у зоні АТО. Згідно з пунктом 3.2 положення, допомога виділяється «дітям учасників антитерористичної операції – інвалідам війни, дітям учасників антитерористичної операції, які отримали поранення, контузію, каліцтво (без встановлення інвалідності)».

Не підлягають виплаті допомоги справи 72 заявників, оскільки термін їхнього перебування в зоні АТО не становить 90 днів, як передбачено положенням.

Наразі інспектори центру обробляють дані ще 53 справ.

Нагадаємо, Львівська міська рада 3 червня 2016 року прийняла положення про надання одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення/відпочинок дітей учасників антитерористичної операції – мешканців Львова.

Документи на отримання цієї допомоги приймали інспектори Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.